Mit kell tudni a narancsbőrről?

Nyári időszakban különösen sokaknak okoz gondot a narancsbőr vagy más néven a cellulitos bőr, vajon mi okozza és lehet-e ellene védekezni? Van-e végleges megoldás eltüntetni a cellulitos bőr elváltozásait? Sokan utána olvasnak az interneten fellelhető különböző forrásokból mégis a mai napig sok a tévhit a téma körül. Az alábbi cikkben megpróbáljuk összegyűjteni a tényekkel vagy kutatásokkal alátámasztott információkat és eloszlatni a tévhiteket a narancsbőrrel kapcsolatban, hogy azok, akik tenni szeretnének ellene és félve veszik fel a fürdőruhájukat reális képen kaphassanak a témával kapcsolatban.

A narancsbőr csak a hízásra hajlamos embereknél fordul elő.

Kutatások szerint a nők közel 98 százalékánál egészen biztosan előfordul ez a jelenség valamilyen formában. Nem feltétele az elhízás vagy a túlsuly, hanem vékonyabb típusú Hölgyek esetében is gyakran előfordul a narancsbőr jelenség. Sőt a legismertebb fotómodellek is gyakorta küzdenek a cellulitos bőrrel, szóval az, hogy csak a túlsúly miatt alakul ki a narancsbőr téves hiedelem. Persze a százalékok alapján marad szerencsés két százalék akiknél a narancsbőr nem jelentkezik. Megfigyelések és a kutatási eredmények azt igazolták, hogy az ilyen szerencsés alkatú emberek bőre vastagabb az átlagosnál.

Fogyás után automatikusan eltűnik a narancsbőr

Bizonyos esetekben igaz lehet a megállapítás de csak akkor szokott így előállni ez a szerencsés helyzet ha a fogyás testedzés és aktív sport következtében valósul meg. De ebben az esetben sem mindig igaz, hogy a bőr követi a megváltozott testalkatot, hiszen a megnyúlt bőr visszahúzódva sok esetben lóg és stirák alakulnak ki hasonlóan a terhesség utáni állapothoz. Tehát nem lehet kijelenteni, hogy sportolással önmagában kezelhető a cellulitos bőr.

Kizárólag nőknél jelentkezik

A kutatások valóban megerősítik azt, hogy a narancsbőr elspsorban a nőknél jelentkezik. Bár férfiak esetében is megjelenhet de ennek a legtöbb esetben genetikai öröklött okai vannak. A vizsgálatok alapján kiderült az, hogy az előfordulás a bőr eltérő szerkezeti felépítésében keresendő, mivel a férfiaknál a kötőszöveti rostok egymásra merőlegesek, míg a nőknél egymás mellett futnak, így a zsírszövet jobban ki tud türemkedni.

A cellulit zsírcsomók tömege

A felduzzadt zsírsejtek jelei a narancsbőrnek, azonban a probléma ennél jóval összetettebb. A sejtek növekedése ugyanis egyre inkább a bőr felszíne felé terelik ezeket a duzzanatokat és a bőr felszínén kitüremkednek ezáltal a bőr egyre egyenletlenebbé válik. Egyes kutatók határozott véleménye az, hogy a cellulitos bőr fő oka valójában a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amelynek köszönhetően a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami hosszabb távon akár ödémához vezethet.

Kozmetikai krémekkel megszűntethető a narancsbőr

Bár sok jó minőségű krém valóban képes látható javulást elérni de ez a javulás pusztán felületi kezelés, hiszen a bőr valóban simább és egyenletesebbé válhat a rendszeres ápolással, mivel vizet vonnak el bőrünk felsőbb rétegeiből. Sajnos azonban az eredmény általában nem hosszú távú. Helyette sokkal jobb megoldás az aktív és rendszeres sportolás és az ezeket stimuláló különböző testkezelések, mint például a Flabélos is.

Valódi megoldások cellulitos bőr ellen

Számos mára ismert kozmetiki testkezelő módszer valóban hatékony megoldást jelent a cellulitos bőr hosszú távú kezelésére, ilyenek például a

  • TechniSpa Testkezelés
  • a lézeres testkezelések
  • a zsírbontás hyaluronsavas kezeléssel kiegészítve
  • és természetesen a Flabélos is képes hatékonyan felvenni a küzdelmet a narancsbőr ellen.